Potrebujeme:

  • 100 g póru
  • 1 väčšia mrkva nakrájaná na kolieska
  • 1 červená a 1 žltá paprika nakrájaná na tenké plátky
  • za hrsť čerstvého hrášku alebo edamame
  • 1 sklíčko bambusových výhonkov
  • olej

Omáčka:

  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 3 PL Tamari alebo sójovej omáčky
  • 3 čl kokosového cukru
  • 2 PL škrobu
  • 1 PL ryžového octu
  • soľ a čierne korenie
  • štipka chilli
  • 1 pretlačený cesnak
  • 1 čl zázvoru

Ako na to?

Umyjeme a nakrájame zeleninu. Pripravíme si omáčku, všetky suroviny dobre zmiešame v miske a odložíme bokom. Vo veľkej panvici najprv orestujeme nakrájanú papriku, mrkvu a hráškové lusky. Po cca 5 minútach dusenia pridáme výhonky a na kolieska nakrájaný pór. Varíme, pokým sa zelenina nezredukuje a nebude mäkká. Potom prilejeme k zelenine omáčku, premiešame a varíme, pokým omáčka nezhustne. Nakoniec podľa potreby dochutíme. Podávame s rezancami alebo ryžou.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes