Hubový kuba

Potrebujeme:
- 100g krúp
- 30g sušených húb
- 1 PL hubové Bujónky
- 1 PL sušenej majoránky
- 1 PL oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 6 ks čerstvých šampiňónov alebo iných húb
- čerstvá petržlenová vňať
Ako na to?
Cez noc si necháme namočené sušené huby. Krúpy uvaríme do mäkka v solenej vode. Namočené huby varíme v hrnci aspoň 10 minút. Na panvici na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme rozotrený cesnak, nakrájené šampiňóny/huby, uvarené krúpy, orestujeme a na záver zmes dochutíme majoránom a hubovou Bujónkou, prípadne podľa chuti eště dosolíme. K takto orestovanej zmesi pridáme nakoniec varené huby aj s vodou. Zmes môžeme jesť takto alebo ešte necháme zapiecť cca 10 min/180°C. Zdravšieho hubového kubu podáváme s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou pre zvýraznenie chuti.