Potrebujeme:

  • 100g krúp
  • 30g sušených húb
  • 1 PL hubové Bujónky
  • 1 PL sušenej majoránky
  • 1 PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 6 ks čerstvých šampiňónov alebo iných húb
  • čerstvá petržlenová vňať

Ako na to?

Cez noc si necháme namočené sušené huby. Krúpy uvaríme do mäkka v solenej vode. Namočené huby varíme v hrnci aspoň 10 minút. Na panvici na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme rozotrený cesnak, nakrájené šampiňóny/huby, uvarené krúpy, orestujeme a na záver zmes dochutíme majoránom a hubovou Bujónkou, prípadne podľa chuti eště dosolíme. K takto orestovanej zmesi pridáme nakoniec varené huby aj s vodou. Zmes môžeme jesť takto alebo ešte necháme zapiecť cca 10 min/180°C. Zdravšieho hubového kubu podáváme s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou pre zvýraznenie chuti.