Vegan tofu paprikáš
Potrebujeme:
- 500g balenie bieleho tofu
- 250ml rastlinná smotana
- 2 PL rastlinné maslo
- 1 väčšia cibuľka (nadrobno nakrájaná)
- 4 čl mletá červená paprika
- soľ
- čierne celé a mleté korenie
- 1 ks bobkový list
- štipka cukru
- štipka chilli
- olivový alebo klasický olej
- 200 ml vývaru - zeleninová bujónka - 1 PL + 0,5l vody
- petržlenová vňať
- kukuričný škrob (na zahustenie)
Halušky:
- 500 g polohrubej múky
- voda (podľa potreby)
- soľ
Ako na to?
Vo väčšom hrnci si orestujeme na masle alebo oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, cca 5 minút. Potom pridáme červenú papriku a za stáleho miešania chvíľu restujeme a pridáme nakrájané tofu. Orestujeme na cca 2 minúty a zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli, celé čierne korenie, cukor a bobkový list. Dusíme cca 5 - 10 minút a pridáme smotanu, necháme prevrieť ešte pár minút a podľa potreby zahustíme škrobom. Na záver podľa potreby dochutíme, posypeme vňaťou a podávame.
© Autorom receptu je: Ivka_veggierecipes
Galéria
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/e/5/e5e140e9c8a8257612b990829b000d63-dsc-0409.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/a/a/aa7a2ac7d3f2919d951830462a5b17ff-kreslici-platno-1.png)