Potrebujeme:

  • 500g kuracích prs
  • 250ml smotany
  • 2 PL masla
  • 1 väčšia cibuľka (nadrobno nakrájaná)
  • 4 čl mletá červená paprika
  • soľ 
  • čierne celé a mleté korenie 
  • 1 ks bobkový list
  • štipka cukru
  • štipka chilli
  • olivový alebo klasický olej
  • 200 ml vývaru - zeleninová bujónka - 1 PL + 0,5l vody
  • petržlenová vňať
  • kukuričný škrob/hladká múka rozmiešaná v malom množstve vody (na zahustenie)

Halušky:

  • 500 g polohrubej múky
  • voda (podľa potreby)
  • soľ

Ako na to?

Vo väčšom hrnci si orestujeme na masle alebo oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a kuracie prsa. Potom pridáme červenú papriku, za stáleho miešania chvíľu restujeme a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli, celé čierne korenie, cukor a bobkový list. Dusíme cca 5 - 10 minút a pridáme smotanu, necháme prevrieť ešte pár minút a podľa potreby zahustíme. Na záver podľa potreby dochutíme, posypeme vňaťou a podávame.