Kurací paprikáš
Potrebujeme:
- 500g kuracích prs
- 250ml smotany
- 2 PL masla
- 1 väčšia cibuľka (nadrobno nakrájaná)
- 4 čl mletá červená paprika
- soľ
- čierne celé a mleté korenie
- 1 ks bobkový list
- štipka cukru
- štipka chilli
- olivový alebo klasický olej
- 200 ml vývaru - zeleninová bujónka - 1 PL + 0,5l vody
- petržlenová vňať
- kukuričný škrob/hladká múka rozmiešaná v malom množstve vody (na zahustenie)
Halušky:
- 500 g polohrubej múky
- voda (podľa potreby)
- soľ
Ako na to?
Vo väčšom hrnci si orestujeme na masle alebo oleji nadrobno nakrájanú cibuľu a kuracie prsa. Potom pridáme červenú papriku, za stáleho miešania chvíľu restujeme a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli, celé čierne korenie, cukor a bobkový list. Dusíme cca 5 - 10 minút a pridáme smotanu, necháme prevrieť ešte pár minút a podľa potreby zahustíme. Na záver podľa potreby dochutíme, posypeme vňaťou a podávame.