Vegan Puttanesca
Potrebujeme:
- 700 g paradajok (nakrájaných nadrobno)
- 1 väčšia biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 7 strúčikov cesnaku (pretlačené)
- 150 g cherry paradajok
- 150 g olív (nakrájané na plátky)
- 150 g baby špenátu
- 150 ml paradajkového pretlaku
- 300 - 500 ml zeleninového vývaru (bujonka)
- Olivový olej
- Čierne mleté korenie
- Soľ
- Petržlenová vňať
Ako na to?
Vo väčšej panvici si na olivovom oleji orestujeme cibuľku na cca 5 minút. Potom pridáme cesnak a restujeme ešte 3 minúty. Osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme paradajky, cherry paradajky, paradajkový pretlak, zeleninový vývar a premiešame. Dusíme cca 10 minút. Potom pridáme špenát, olivy nakrájané na plátky, nasekanú petržlenovú vňať a varíme ešte cca 5 minút. Nakoniec dochutíme podľa potreby a podávame s obľúbenými cestovinami..
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes