Potrebujeme:

2 porcie

  • 2 kuracie prsia
  • 2 PL oleja
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej nadrobno
  • 1/2 žltej papriky nakrájanej nadrobno
  • 1 PL rímskej rasce
  • 1 ČL sušeného fenikla
  • 1 ČL guličiek sušeného koriandra
  • 250ml jablčného džúsu
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky rozotreného cesnaku
  • 1 PL Bujonky paprika & chilli

Ako na to?

Na oleji orestujeme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Akonáhle je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme cibuľu, papriky a necháme restovať. Potom zarestujeme aj paradajkový pretlak, bujónku, korenie a zmes zalejeme jablčným džúsom, pridáme aj citrónovú šťavu. Teraz necháme zmes dusiť cca 20 až 30 minút. Po cca 20tich minútach pridáme rozotrený cesnak a mäso natrháme pomocou vidličky. Hotové trhané mäso servírujeme najlepšie s čedarom, majonézou a šalátkom v burgeri alebo v chlebových hriankách.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková