Trhané kuracie mäso
Potrebujeme:
2 porcie
- 2 kuracie prsia
- 2 PL oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 1/2 červenej papriky nakrájanej nadrobno
- 1/2 žltej papriky nakrájanej nadrobno
- 1 PL rímskej rasce
- 1 ČL sušeného fenikla
- 1 ČL guličiek sušeného koriandra
- 250ml jablčného džúsu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 strúčiky rozotreného cesnaku
- 1 PL Bujonky paprika & chilli
Ako na to?
Na oleji orestujeme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Akonáhle je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme cibuľu, papriky a necháme restovať. Potom zarestujeme aj paradajkový pretlak, bujónku, korenie a zmes zalejeme jablčným džúsom, pridáme aj citrónovú šťavu. Teraz necháme zmes dusiť cca 20 až 30 minút. Po cca 20tich minútach pridáme rozotrený cesnak a mäso natrháme pomocou vidličky. Hotové trhané mäso servírujeme najlepšie s čedarom, majonézou a šalátkom v burgeri alebo v chlebových hriankách.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková