Trhané kuracie mäso
Potrebujeme:
2 porcie
- 2 kuracie prsia
- 2 PL oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 1/2 červenej papriky nakrájanej nadrobno
- 1/2 žltej papriky nakrájanej nadrobno
- 1 PL rímskej rasce
- 1 ČL sušeného fenikla
- 1 ČL guličiek sušeného koriandra
- 250ml jablčného džúsu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 strúčiky rozotreného cesnaku
- 1 PL Bujonky paprika & chilli
Ako na to?
Na oleji orestujeme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Akonáhle je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme cibuľu, papriky a necháme restovať. Potom zarestujeme aj paradajkový pretlak, bujónku, korenie a zmes zalejeme jablčným džúsom, pridáme aj citrónovú šťavu. Teraz necháme zmes dusiť cca 20 až 30 minút. Po cca 20tich minútach pridáme rozotrený cesnak a mäso natrháme pomocou vidličky. Hotové trhané mäso servírujeme najlepšie s čedarom, majonézou a šalátkom v burgeri alebo v chlebových hriankách.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková
Galéria
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/8/8/88181583c24afe3ce798fd01242b5ad4-img-8407.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/f/f/ff89c46601d921e167f548111f2b6019-img-8396.jpg)