Tofu steaky v kukuricovo - horčicovej omáčke
Potrebujeme:
- 1 balenie bieleho tofu
- 150g kukurice
- 2 PL horčice
- 200ml zeleninového vývaru - zeleninová bujonka (hrubá)
- 200 ml mandľovej smotany alebo použite nesladené rastlinné mlieko
- za hrsť baby špenátu
- 2 PL rastlinného masla
- 2 čl sušený tymián (prípadne čerstvý)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej (podľa potreby)
- kukuričný škrob (podľa potreby na zahustenie)
Ako na to?
Tofu rozrežeme pozdĺžne na 3 časti, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymiánom a opečieme na rošte na miernom ohni z každej strany. Pripravíme si zeleninovú bujónku. Do 0,5 l vody pridáme polievkovú lyžicu bujónky a necháme na chvíľu prevrieť. Do väčšej panvice pridáme kukuricu, čerstvý alebo sušený tymián, cesnak, maslo. Restujeme cca 2 minútky, pridáme horčicu a potom zalejeme pripraveným vývarom a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme rastlinnú smotanu, za hrsť baby špenátu a omáčku podľa potreby zahustíme škrobom a dochutíme.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galéria

