Potrebujeme:

  • 1 balenie bieleho tofu
  • 150g kukurice
  • 2 PL horčice
  • 200ml zeleninového vývaru - zeleninová bujonka (hrubá)
  • 200 ml mandľovej smotany alebo použite nesladené rastlinné mlieko
  • za hrsť baby špenátu
  • 2 PL rastlinného masla
  • 2 čl sušený tymián (prípadne čerstvý)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej (podľa potreby)
  • kukuričný škrob (podľa potreby na zahustenie)

Ako na to?

Tofu rozrežeme pozdĺžne na 3 časti, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme tymiánom a opečieme na rošte na miernom ohni z každej strany. Pripravíme si zeleninovú bujónku. Do 0,5 l vody pridáme polievkovú lyžicu bujónky a necháme na chvíľu prevrieť. Do väčšej panvice pridáme kukuricu, čerstvý alebo sušený tymián, cesnak, maslo. Restujeme cca 2 minútky, pridáme horčicu a potom zalejeme pripraveným vývarom a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme rastlinnú smotanu, za hrsť baby špenátu a omáčku podľa potreby zahustíme škrobom a dochutíme.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes