Teriyaki baklažán
Potrebujeme:
- 1 baklažán
- Olej (na pečenie)
- Teriyaki omáčka
- 5 PL sójovej omáčky alebo tamari
- 1 PL škrobu
- 1 PL ryžového octu
- 2 PL kokosového cukru
- 1 čl nastrúhaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 2 PL – bujonka, pečená paprika/chilli
Omáčka:
- Ryža
- Sezamové semienka
- Jarná cibuľka
Ako na to?
Všetky ingrediencie na omáčku vymiešame v menšej miske (cukor musí byť rozpustený). Do omáčky pridávame aj 2 PL bujónky. Následne odložíme bokom a pripravíme si baklažán. Baklažán nakráme na menšie kúsky (cca 5 cm plátky), vložíme do veľkej misy a polejeme pripravenou omáčkou. Dôkladne premiešame a necháme postáť 30 minút. Následne takto namarinovaný baklažán opekáme vo väčšej panvici na miernom ohni. K baklažánu pridáme aj zvyšnú omáčku. Opekáme cca 3 minúty z každej strany (podľa potreby). Podávame s ryžou, posypeme sezamom a nakrájanou jarnou cibuľkou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galéria

