Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • Olej (na pečenie)
  • Teriyaki omáčka
  • 5 PL sójovej omáčky alebo tamari
  • 1 PL škrobu
  • 1 PL ryžového octu
  • 2 PL kokosového cukru
  • 1 čl nastrúhaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 2 PL – bujonka, pečená paprika/chilli

Omáčka:

  • Ryža
  • Sezamové semienka
  • Jarná cibuľka

Ako na to?

Všetky ingrediencie na omáčku vymiešame v menšej miske (cukor musí byť rozpustený). Do omáčky pridávame aj 2 PL bujónky. Následne odložíme bokom a pripravíme si baklažán. Baklažán nakráme na menšie kúsky (cca 5 cm plátky), vložíme do veľkej misy a polejeme pripravenou omáčkou. Dôkladne premiešame a necháme postáť 30 minút. Následne takto namarinovaný baklažán opekáme vo väčšej panvici na miernom ohni. K baklažánu pridáme aj zvyšnú omáčku. Opekáme cca 3 minúty z každej strany (podľa potreby). Podávame s ryžou, posypeme sezamom a nakrájanou jarnou cibuľkou.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes