Potrebujeme:

  • 150g lístkového cesta
  • 2 balenia špenátového pretlaku - povoleného
  • 2 surové vajcia
  • 5 varených vajec
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200g Lučiny
  • čierne korenie
  • 2 PL Bujony medvedí cesnak
  • 1 cibuľa orestovaná na panvici

Ako na to?

Zmrazený špenátový pretlak necháme v mise povoliť. Povolený špenátový pretlak zmiešame s rozotreným cesnakom, Lučinou, 2 surovými vajcami, Bujónkou, orestovanou cibuľkou a čierným korením. Listové cesto rozvaľkáme natenko a vytvoríme do formy koláčový korpus (celkom 2 kruhy - spodná a horná vrstva). Do vytvarovaného korpusu vlejeme špenátovú náplň a vložíme ešte 5 uvarených vajec, ktoré na reze vytvoria krásnu mozaiku. Špenátovú vrstvu priklopíme opäť cestom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C/35 - 40 min do zlatista. Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom krájame. Koláč je výborný aj za studena.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková