Špenátový koláč
Potrebujeme:
- 150g lístkového cesta
- 2 balenia špenátového pretlaku - povoleného
- 2 surové vajcia
- 5 varených vajec
- 3 strúčiky cesnaku
- 200g Lučiny
- čierne korenie
- 2 PL Bujony medvedí cesnak
- 1 cibuľa orestovaná na panvici
Ako na to?
Zmrazený špenátový pretlak necháme v mise povoliť. Povolený špenátový pretlak zmiešame s rozotreným cesnakom, Lučinou, 2 surovými vajcami, Bujónkou, orestovanou cibuľkou a čierným korením. Listové cesto rozvaľkáme natenko a vytvoríme do formy koláčový korpus (celkom 2 kruhy - spodná a horná vrstva). Do vytvarovaného korpusu vlejeme špenátovú náplň a vložíme ešte 5 uvarených vajec, ktoré na reze vytvoria krásnu mozaiku. Špenátovú vrstvu priklopíme opäť cestom. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C/35 - 40 min do zlatista. Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom krájame. Koláč je výborný aj za studena.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková