Potrebujeme:

  • 1 balenie špenátového pretlaku
  • 2 PL Bujónky medvedí cesnak
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku 50ml mlieka
  • 4 volské oká so soľou a korením
  • 300g predvarených zemiakov a následne opečených

Ako na to?

Na oleji zľahka opražíme šalotku nakrájanú nadrobno - šalotku necháme len ľahko "zosklovatieť" nesmie byť zlatistá! Následne pridáme hladkú múku a vytvoríme svetlú zápražku. Pridáme mlieko, špenát a bujónku s príchuťou medvedieho cesnaku. Necháme na miernom ohni variť. Až je špenát prevarený, vypneme plameň a dochutíme ešte rozotreným cesnakom, prípadne dosolíme, ale vzhľadom na to, že používame bujónku, ktorá obsahuje aj soľ, nie je potrebné soľ ďalej pridávať. Špenát podávame s volskými okami a pečenými zemiakmi.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková