Potrebujeme:

  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1/4 zeleru
  • hrsť namočenej šošovky
  • 2 PL Zeleninové HRUBÉ Bujónky
  • 700 ml vody
  • 1 PL majoránky
  • 2 rozotrené strúčiky cesnaku
  • olej
  • na ozdobu čerstvá majorán

Ako na to?

Na oleji orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na drobné kocky. Do základu pridáme vopred namočenú šošovku a Bujónku. Zmes zalejeme vodou a privedieme do varu. Základ varíme zhruba 20 minút, kým šošovka nezmäkne. Nakoniec do polievky pridáme rozotrený cesnak a majoránku, ktorú rozdrvíme v prstoch. Tým sa uvoľní jej vôňa. Polievku na záver ozdobíme čerstvou majoránom. Ak chceme polievku hustejšiu, časť uvarenej šošovky môžeme rozmixovať.