Šošovková polievka
Potrebujeme:
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1/4 zeleru
- hrsť namočenej šošovky
- 2 PL Zeleninové HRUBÉ Bujónky
- 700 ml vody
- 1 PL majoránky
- 2 rozotrené strúčiky cesnaku
- olej
- na ozdobu čerstvá majorán
Ako na to?
Na oleji orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na drobné kocky. Do základu pridáme vopred namočenú šošovku a Bujónku. Zmes zalejeme vodou a privedieme do varu. Základ varíme zhruba 20 minút, kým šošovka nezmäkne. Nakoniec do polievky pridáme rozotrený cesnak a majoránku, ktorú rozdrvíme v prstoch. Tým sa uvoľní jej vôňa. Polievku na záver ozdobíme čerstvou majoránom. Ak chceme polievku hustejšiu, časť uvarenej šošovky môžeme rozmixovať.