Moravský buřtguláš
Potrebujeme:
- 3 ks klobásy
- 1 kg zemiakov
- 1 väčšia cibuľa
- 2 PL Bujónky pečená paprika a chilli
- 1 L vody
- 0,5 ČL rasce
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL sušeného cesnaku
- štipka soli
- korenia
- 1 PL oleja
- 1 PL zemiakového škrobu
Ako na to?
Začneme tým, že zemiaky oškrabeme a nakrájame na stredné kocky. Klobásky nakrájame na kolieska a cibuľu najemno. V hrnci na oleji orestujeme cibuľku, pridáme klobásky a necháme chvíľu opekať. Potom pridáme nakrájané zemiaky, ktoré orestujeme zo všetkých strán. Teraz pridáme rascu, mletú papriku, sušený cesnak, korenie, soľ a ľahko zarestujeme (dávame pozor, aby sme papriku nepripálili). Teraz celú zmes zalejeme vývarom pripraveným z 1 l vody a 2 PL Bujónky. Hrniec priklopíme pokrievkou a necháme zmes variť cca 20 minút. Na záver guláš ľahko zahustíme zemiakovým škrobom rozmiešaným v troche vody. Burstguláš podávame s čerstvým chlebom.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková