Potrebujeme:

  • 300g krúpov
  • 450g cvikly (predvarenej)
  • 1 veľká biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnakuolivový olej
  • 2 čl čierne mleté korenie
  • štipka soli
  • 100 ml bieleho vína
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 čl sušený alebo čerstvý rozmarín a tymián
  • 1 l zeleninového vývaru - 2 PL bujónky z červenej repy/1 liter vody

Ako na to?

Pripravíme a prepláchneme si krúpy a zatiaľ dáme bokom. Menšiu časť z cvikly nakrájame na malé kocky, z ďalšej pripravíme pyré. Vo väčšom hrnci orestujeme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľku a restujeme cca 5 minút. Potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak restujeme pár minút a pridáme krúpy a restujeme. Zatiaľ si pripravíme zeleninový vývar z bujónky. Do cca litra vriacej vody pridáme 2 PL bujónky z červenej repy a necháme prevrieť. Ďalej pridáme na kocky nakrájanú cviklu, biele víno, citrónovú šťavu, soľ, korenie a bylinky. Restujeme pokým sa nevstrebe biele víno a následne po malých porciách podlievame horúcim vývarom dovtedy kým krúpy nezmäknú. Po 10 minútach varenia primiešame aj cviklové pyré. Po dovarení odstavíme a servírujeme s orieškami, syrom, bylinkami a zeleninou.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes