Repové rizoto s kozím syrom
Potrebujeme:
- 200 g ryže arborio
- 150 g varené červené repy
- 1 stredná cibuľa
- 200 ml suchého bieleho vína
- 600 ml vody
- 1 lyžica vývaru z červenej repy
- 40 g parmezánu
- ½ lyžice olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Na ozdobu:
- Vlašské orechy
- Kozí syr
- Čerstvá petržlen
Ako na to?
Najprv si pripravte vývar - 600 ml vody priveďte do varu a pridajte lyžicu vývaru. Vývar varte asi 3 minúty a odstavte ho z ohňa. Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na olivovom oleji dozlatista. Pridajte nepranú ryžu, krátko ju opražte a zalejte vínom. Keď sa víno takmer vstrebe, postupne pridávajte jeden po druhom pripravený vývar. Ryža musí byť stále ponorená vo vývare a pravidelne sa mieša. Keď je ryža takmer mäkká, pridajte červenú repu, rozmixovanú dohladka, a trochu vývaru. Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán, odstavte rizoto z ohňa a dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Ešte horúce rizoto podávajte s kozím syrom, vlašskými orechmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.
© Autorom receptu je: Simona Malková