Potrebujeme:

  • 200 g ryže arborio
  • 150 g varené červené repy
  • 1 stredná cibuľa
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 600 ml vody
  • 1 lyžica vývaru z červenej repy
  • 40 g parmezánu
  • ½ lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Na ozdobu:

  • Vlašské orechy
  • Kozí syr
  • Čerstvá petržlen

Ako na to?

Najprv si pripravte vývar - 600 ml vody priveďte do varu a pridajte lyžicu vývaru. Vývar varte asi 3 minúty a odstavte ho z ohňa. Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na olivovom oleji dozlatista. Pridajte nepranú ryžu, krátko ju opražte a zalejte vínom. Keď sa víno takmer vstrebe, postupne pridávajte jeden po druhom pripravený vývar. Ryža musí byť stále ponorená vo vývare a pravidelne sa mieša. Keď je ryža takmer mäkká, pridajte červenú repu, rozmixovanú dohladka, a trochu vývaru. Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán, odstavte rizoto z ohňa a dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Ešte horúce rizoto podávajte s kozím syrom, vlašskými orechmi a čerstvou petržlenovou vňaťou.

© Autorom receptu je: Simona Malková