Pštrosie vajcia
Potrebujeme:
- 250g mletého hovädzieho mäsa
- 250g mletého bravčového mäsa
- 6 varených vajec
- 4 surové vajcia
- 3-4 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
- strúhanka
- čierne mleté korenie
Ako na to?
Najskôr uvarte 6 vajec uvarených natvrdo a šupku. Mäso, surové vajcia, Bujónku, strúhanku a korenie dôkladne premiešajte. Spracovanú hmotu rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vytvorte hrubšiu palacinku, do ktorej opatrne zabaľte vajíčko uvarené natvrdo. Pštrosie vajíčko zabalíme do strúhanky a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút pri 190 ° C.
TIP: Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Sú tiež skvelé studené s čerstvým chlebom.