Potrebujeme:

  • 250g mletého hovädzieho mäsa
  • 250g mletého bravčového mäsa
  • 6 varených vajec
  • 4 surové vajcia
  • 3-4 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
  • strúhanka
  • čierne mleté korenie

 

Ako na to?

Najskôr uvarte 6 vajec uvarených natvrdo a šupku. Mäso, surové vajcia, Bujónku, strúhanku a korenie dôkladne premiešajte. Spracovanú hmotu rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vytvorte hrubšiu palacinku, do ktorej opatrne zabaľte vajíčko uvarené natvrdo. Pštrosie vajíčko zabalíme do strúhanky a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút pri 190 ° C.

TIP: Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Sú tiež skvelé studené s čerstvým chlebom.