Polievka s medvedím cesnakom
Potrebujeme
- 2 stredné zemiaky
- 2-3PL Bujony s medvedím cesnakom
- 1l vody
- 150 ml smotany (môžete použiť aj rastlinnú smotanu)
- mletý muškátový oriešok
- čerstvo mleté korenie
- chlieb či toust
Ako na to?
Zemiaky nakrájajte na kocky a varte ich vo vode s Bujónkou. Ochuťte čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešajte smotanu, nechajte krátko prevariť a polievku rozmixujte dohladka. Zatiaľ čo sa polievka varí, nakrájajte chlieb/toust na kocky a tie osmažte nasucho či na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť čerstvými nasekanými listami medvedieho cesnaku.
TIP: Ďalší skvelá varianta je s pridaným stúhaným parmezánom.
Galéria
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/3/4/3432d29323c7e0fabc1cd8af15bb34f9-depositphotos-109418126-xl.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/9/d/9d1ea0ffb8ad60c35ee57d1fbe2a3c2b-depositphotos-132055698-l.jpg)