Polievka s medvedím cesnakom
Potrebujeme
- 2 stredné zemiaky
- 2-3PL Bujony s medvedím cesnakom
- 1l vody
- 150 ml smotany (môžete použiť aj rastlinnú smotanu)
- mletý muškátový oriešok
- čerstvo mleté korenie
- chlieb či toust
Ako na to?
Zemiaky nakrájajte na kocky a varte ich vo vode s Bujónkou. Ochuťte čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešajte smotanu, nechajte krátko prevariť a polievku rozmixujte dohladka. Zatiaľ čo sa polievka varí, nakrájajte chlieb/toust na kocky a tie osmažte nasucho či na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť čerstvými nasekanými listami medvedieho cesnaku.
TIP: Ďalší skvelá varianta je s pridaným stúhaným parmezánom.