Potrebujeme

  • 2 stredné zemiaky
  • 2-3PL Bujony s medvedím cesnakom
  • 1l vody
  • 150 ml smotany (môžete použiť aj rastlinnú smotanu)
  • mletý muškátový oriešok
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • chlieb či toust

Ako na to?

Zemiaky nakrájajte na kocky a varte ich vo vode s Bujónkou. Ochuťte čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešajte smotanu, nechajte krátko prevariť a polievku rozmixujte dohladka. Zatiaľ čo sa polievka varí, nakrájajte chlieb/toust na kocky a tie osmažte nasucho či na kúsku masla. Polievku môžete ozdobiť čerstvými nasekanými listami medvedieho cesnaku.

TIP: Ďalší skvelá varianta je s pridaným stúhaným parmezánom.