Potrebujeme:

  • 400g morčacieho mäsa nakrájaného na väčšie kocky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 PL oregana
  • 1 PL morčacie Bujonky
  • 2 PL oleja
  • 2 ks červenej papriky
  • 8 ks šalotky
  • 12 ks cherry paradajok
  • 250g malých šampiňónov
  • 100ml vody zmiešanej s 1 PL morčacie Bujónky
  • 2 PL smotany

Ako na to?

Morčacie mäso dáme do misky a ochutíme sušeným cesnakom, oreganom a morčacou bujónkou. Mäso necháme odležať a medzitým si nakrájame na väčšie kusy papriky. Papriky striedavo s mäsom napicháváme na špajle - začneme paprikou, potom mäso ... a končíme zase červenou paprikou. Potom špízy orestujeme na 2 PL oleja a dáme bokom. Na výpiek zo špízov dáme šalotky, cherry paradajky a malé šampiňóny. Túto ľahko orestovanú zmes môžeme dochutiť opäť oreganom. Do zmesi vrátime špízy, podlejeme vodou zmiešanou opäť s morčacou bujónkou a dáme odkryté piecť na 180 ° / cca 50 min. Na záver dáme hotové špízy opäť bokom (do tepla), vytiahneme aj šampiňóny a pár šalotiek a zvyšok zmesi rozmixujeme na omáčku do hladka tyčovým mixérom. Hotovú omáčku zjemníme smotanou - zľahka prevaríme a servírujeme sa špízy. Ako prílohu môžeme zvoliť napríklad cestoviny.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková