Morčacie špízy
Potrebujeme:
- 400g morčacieho mäsa nakrájaného na väčšie kocky
- 1 ČL sušeného cesnaku
- 1 PL oregana
- 1 PL morčacie Bujonky
- 2 PL oleja
- 2 ks červenej papriky
- 8 ks šalotky
- 12 ks cherry paradajok
- 250g malých šampiňónov
- 100ml vody zmiešanej s 1 PL morčacie Bujónky
- 2 PL smotany
Ako na to?
Morčacie mäso dáme do misky a ochutíme sušeným cesnakom, oreganom a morčacou bujónkou. Mäso necháme odležať a medzitým si nakrájame na väčšie kusy papriky. Papriky striedavo s mäsom napicháváme na špajle - začneme paprikou, potom mäso ... a končíme zase červenou paprikou. Potom špízy orestujeme na 2 PL oleja a dáme bokom. Na výpiek zo špízov dáme šalotky, cherry paradajky a malé šampiňóny. Túto ľahko orestovanú zmes môžeme dochutiť opäť oreganom. Do zmesi vrátime špízy, podlejeme vodou zmiešanou opäť s morčacou bujónkou a dáme odkryté piecť na 180 ° / cca 50 min. Na záver dáme hotové špízy opäť bokom (do tepla), vytiahneme aj šampiňóny a pár šalotiek a zvyšok zmesi rozmixujeme na omáčku do hladka tyčovým mixérom. Hotovú omáčku zjemníme smotanou - zľahka prevaríme a servírujeme sa špízy. Ako prílohu môžeme zvoliť napríklad cestoviny.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková