Mäsové guličky / Sekaná
Potrebujeme:
- 1kg mletého mäsa miešaného, alebo len hovädzieho
- 2 ks vajcia
- korenie
- hrsť ovsených vločiek
- majoránka
- soľ
- 2 PL Zeleninové Bujony
- 1 PL Cesnakovo tekvicové Bujónky
Ako na to?
Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pokiaľ sa nám zdá hmota riedka, prisypeme ovsené vločky. Hmotu riadne prehniteme. Vytvoríme guličky alebo šišku, ktorú dáme do pekáča potretého olejom. Do hrnčeka si pripravíme studenú vodu a povrch sekané potrieme vodou. Rúru predhrejeme na 200 ° C a sekanú asi 10 minút zapekáme, aby sa zatiahol povrch. Znížime teplotu na 150 ° C a asi 45 min. Za občasného podlievania pečieme do chrumkava.
TIP: Môžete do zmesi pridať Hubovú Bujónku miesto Cesnakovo tekvicové. Táto varianta je skvelá aj v bezmäsitej podobe na zeleninové alebo strukovinové placky.
Galéria
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/b/4/b4b3c7d60351b5f6191a9d7b411a4ad6-depositphotos-240785214-xl.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/f/e/fe29e95ad58ffaa64918d25e87440ddc-depositphotos-149128857-xl.jpg)