Potrebujeme:

  • 1kg mletého mäsa miešaného, ​​alebo len hovädzieho
  • 2 ks vajcia
  • korenie
  • hrsť ovsených vločiek
  • majoránka
  • soľ
  • 2 PL Zeleninové Bujony
  • 1 PL Cesnakovo tekvicové Bujónky

Ako na to?

Všetky ingrediencie zmiešame v mise. Pokiaľ sa nám zdá hmota riedka, prisypeme ovsené vločky. Hmotu riadne prehniteme. Vytvoríme guličky alebo šišku, ktorú dáme do pekáča potretého olejom. Do hrnčeka si pripravíme studenú vodu a povrch sekané potrieme vodou. Rúru predhrejeme na 200 ° C a sekanú asi 10 minút zapekáme, aby sa zatiahol povrch. Znížime teplotu na 150 ° C a asi 45 min. Za občasného podlievania pečieme do chrumkava.

TIP: Môžete do zmesi pridať Hubovú Bujónku miesto Cesnakovo tekvicové. Táto varianta je skvelá aj v bezmäsitej podobe na zeleninové alebo strukovinové placky.