Potrebujeme:

  • 600g kuracích krídiel
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL Bujónky Pečená paprika s chilli
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 3 strúčiky rozotreného cesnaku
  • 1 PL medu
  • 1 PL olivového oleja
  • chilli paprička (možno vynechať)
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Kuracie krídla dáme do misy a postupne k nim pridáme všetky uvedené suroviny. Dôkladne premiešame a necháme marinovať minimálne 10 minút (pre lepšiu chuť nechajte marinovať cez noc). Namarinované krídla dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 ° C / cca 1h pod alobalom. Na posledných 10 minút zvýšime teplotu na 220°C a dopekáme bez alobalu. Marinované Buffalo krídla servírujeme s pečivom alebo hranolkami.

TIP: V teplých dňoch môžeme marinované krídla grilovať.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková