Potrebujeme:

2 porcie

  • 1 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 1 PL oleja
  • 1 PL kuracie Bujonky
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky nového korenia
  • 1 smotana 12% (môžeš aj viac percentnou alebo rastlinou, záleží na tebe)
  • 1 PL hladkej múky
  • korenie podľa chuti

Ako na to?

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji do zlatava. Potom pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky, tie orestujeme zo všetkých strán. Akonáhle je mäso orestované pridáme bujónku, podlejeme malým množstvom vody, pridáme bobkové listy, nové korenie, korenie a povaríme cca 10 - 15 minút. Akonáhle je mäso mäkké, vytiahneme korenie a omáčku zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v smotane. Všetko povaríme ďalších 5 minút – ideálne za stáleho miešania. Takto pripravené kura na smotane servírujeme podľa chuti s knedľou, testovinami alebo ryžou.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková