Potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 čerstvá červená kapia
  • 1 cibuľa
  • 1 PL sladkej červenej papriky (korenie)
  • 1 smotana na varenie
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL Bujónky paprika s chilli
  • 2 PL morčacie (alebo kuracie) Bujónky
  • 1 PL oleja
  • 500ml vody

Ako na to?

Začneme tým, že si zvlášť pripravíme vývar z 500 ml vody a 1 PL morčacie (alebo kuracie) bujónky. Teraz na oleji zosklovatíme cibuľu nakrájanú nadrobno. Potom pridáme červenú kapiu nakrájanú na drobné kocky a zarestujeme aj bujónku s príchuťou papriky a chilli. Kuracie stehná namarinujeme s 1 PL morčacie (alebo kuracie) Bujónky. Takto pripravené stehná orestujeme spoločne s cibuľovým základom. Nakoniec zasypeme všetko sladkou paprikou (korenie), znova krátko zarestujeme (ale naozaj krátko, aby sa paprika nespálila) a celú zmes zalejeme pripraveným vývarom. Zmes dusíme pod pokrievkou, kým sa mäso nezačne postupne rozpadať. V tomto momente všetko mäso vyberieme bokom o omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom. Rozmixovanú omáčku vrátime na plameň, zalejeme ju 1/2 téglikom smotany a privedieme do varu. Vo zvyšku smotany rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania (najlepšie pomocou metličky) omáčku zahustíme. Omáčku necháme krátko prejsť varom. Mäso vrátime do pripravenej omáčky a môžeme servírovať s knedľou alebo haluškami.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková