Šošovicovo - batatový guláš

Potrebujeme:

  • 150 g zelenej šošovice
  • 500 g batatov
  • 150 g baby špenátu
  • 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 1 čl cesnakový prášok
  • 1 čl cibuľová prášok
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 - 2 čl kurkumy
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru
  • 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • soľ
  • mleté ​​čierne korenie
  • štipka chilli
  • 500 ml zeleninového vývaru (Bujónka cesnakovo-tekvicová)
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • olivový alebo iný olej

Ako na to?

  1. Vo veľkom hrnci zohrejeme olivový olej a orestujeme na miernom nadrobno nakrájanú cibuľku, asi 5 minút. Potom pridáme všetky koreniny, zázvor, cesnak a restujeme asi 2 minútky. 
  2. Potom pridáme šošovicu, na kocky nakrájané bataty a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, pridáme štipku chilli. Následne zalejeme vývarom z Bujónky a premiešame.  Zakryjeme a privedieme do varu.
  3. Potom znížime na mierny oheň a varíme pokým bataty a šošovica nezmäknú. 
  4. Pred dovarením pridáme kokosové mlieko, baby špenát, premiešame a varíme ešte cca 5 minút, prípadne podľa potreby.
  5. Dochutíme soľou, čiernym korením.
  6. Podávame s ryžou,  čerstvými bylinkami, citrónom či limetou.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes