Kung Pao
(masová aj vegan verzia - podľa použitých surovín)
Potrebujeme:
- 1 – 2 balenia bieleho tofu alebo 350g kuracích prsou
- 1 červená, zelená a žltá paprika (menšie)
- 1 cibuľka alebo menší na jemno nakrájaný pór
- 1 paradajka
- 100g šampiňónov
- 100g arašidov (nesolených)
- 1 PL nastrúhaného zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka chilli
- Ravaneo čierne korenie, morská soľ
- štipka sušenej cibule a cesnaku (môžete vynechať)
- olivový alebo klasický olej
- kukuričný škrob (podľa potreby)
- sójová omáčka (podľa potreby)
Omáčka:
- 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
- 1/4 hrnčeka vody alebo vývaru
- 1 PL ryžového alebo vínneho octu
- 1 PL kokosového cukru
- štipka chilli
Ako na to?
V menšej miske si pripravíme všetky ingrediencie na omáčku, dôkladne premiešame a odložíme bokom. Tofu najprv dôkladne osušíme a nakrajáme na kocky. Tofu vložíme do misky, pokvapkáme sójovou omáčkou a následne pridáme škrob (podľa potreby) tak, aby bolo tofu obalené. Na panvici si zohrejeme olej a tofu opekáme do chrumkava cca 5 minút, opekáme z každej strany. Tofu vyberieme a odložíme bokom. Na rovnakej panvici restujeme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku. Restujeme cca 3 minúty a pridáme papriku a cca po minúte pridáme ostatnú zeleninku a arašidy a restujeme spolu cca 5 minút. Po niekoľkých minútach pridáme cesnak, zázvor a ostatné koreniny a dochutíme. Spolu opekáme ešte cca 2 minúty. Na koniec pridáme tofu a omáčku, dôkladne premiešame a varíme ešte 2 minúty, pokým omáčka nezhustne. Podávame s ryžou.
© Autorom receptu je: Ivka_veggierecipes