Kung Pao

(masová aj vegan verzia - podľa použitých surovín) 

Potrebujeme:

  • 1 – 2 balenia bieleho tofu alebo 350g kuracích prsou
  • 1 červená, zelená a žltá paprika (menšie)
  • 1 cibuľka alebo menší na jemno nakrájaný pór
  • 1 paradajka
  • 100g šampiňónov
  • 100g arašidov (nesolených)
  • 1 PL nastrúhaného zázvoru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • štipka chilli
  • Ravaneo čierne korenie, morská soľ
  • štipka sušenej cibule a cesnaku (môžete vynechať)
  • olivový alebo klasický olej
  • kukuričný škrob (podľa potreby)
  • sójová omáčka (podľa potreby)

Omáčka:

  • 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
  • 1/4 hrnčeka vody alebo vývaru
  • 1 PL ryžového alebo vínneho octu
  • 1 PL kokosového cukru
  • štipka chilli

Ako na to?

V menšej miske si pripravíme všetky ingrediencie na omáčku, dôkladne premiešame a odložíme bokom. Tofu najprv dôkladne osušíme a nakrajáme na kocky. Tofu vložíme do misky, pokvapkáme sójovou omáčkou a následne pridáme škrob (podľa potreby) tak, aby bolo tofu obalené. Na panvici si zohrejeme olej a tofu opekáme do chrumkava cca 5 minút, opekáme z každej strany. Tofu vyberieme a odložíme bokom. Na rovnakej panvici restujeme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľku. Restujeme cca 3 minúty a pridáme papriku a cca po minúte pridáme ostatnú zeleninku a arašidy a restujeme spolu cca 5 minút. Po niekoľkých minútach pridáme cesnak, zázvor a ostatné koreniny a dochutíme. Spolu opekáme ešte cca 2 minúty. Na koniec pridáme tofu a omáčku, dôkladne premiešame a varíme ešte 2 minúty, pokým omáčka nezhustne. Podávame s ryžou.

© Autorom receptu je: Ivka_veggierecipes