Kulajda
Potrebujeme:
- 500 g zemiakov
- za hrsť sušených hríbov
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 – 2 PL ocot
- olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- 4 guličky čierne celé korenie
- rasca (aj mletá)
- 2 ks bobkový list
- 2 – 3 PL kôpor (čerstvý)
- 250 ml rastlinná smotana
- 2 čl múka hladká
- 1 PL hubová alebo zeleninová bujónka
Ako na to?
Sušené hríby najprv necháme odležať v horúcej vode. Môžete použiť aj čerstvé huby, ja som mala sušené. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a aj s hubami ich dáme variť. Pridáme cesnak, soľ, bujónku a koreniny – korenie, rascu, bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vymiešanú rastlinnú smotanu s hladkou múkou, dobre premiešame a necháme prevrieť. Na záver dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, pridáme ocot a kôpor. Podávame s čerstvým pečivom.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes