Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • za hrsť sušených hríbov
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 – 2 PL ocot
  • olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 4 guličky čierne celé korenie
  • rasca (aj mletá)
  • 2 ks bobkový list
  • 2 – 3 PL kôpor (čerstvý)
  • 250 ml rastlinná smotana
  • 2 čl múka hladká
  • 1 PL hubová alebo zeleninová bujónka

Ako na to?

Sušené hríby najprv necháme odležať v horúcej vode. Môžete použiť aj čerstvé huby, ja som mala sušené. Očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a aj s hubami ich dáme variť. Pridáme cesnak, soľ, bujónku a koreniny – korenie, rascu, bobkový list. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme vymiešanú rastlinnú smotanu s hladkou múkou, dobre premiešame a necháme prevrieť. Na záver dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením, pridáme ocot a kôpor. Podávame s čerstvým pečivom.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes