Potrebujeme:

  • 3 ks zemiaky
  • polka hlavičky karfiolu
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 čl rasce
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • 1 čl majoránky
  • štipka chill
  • i1 PL citrónová šťava
  • 1 l vývaru zo zeleninovej bujónky
  • zväzok petržlenovej vňate

Ako na to?

Vo väčšom hrnci si na oleji opražíme múku, na miernom ohni opekáme a po chvíli pridáme všetky koreniny - rasca, čierne mleté korenie, štipku chilli. Následne zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť. Keď polievka prevrie pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, malé ružičky karfiolu, nahrubo nastrúhanú mrkvu. Necháme variť do mäkka a nakoniec pridáme majoránku, najemno nakrájanú petržlenovú vňať a dochutíme podľa potreby koreninami a citrónovou šťavou. Podávame s pečivom, čerstvými bylinkami a citrónom.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes