Hubový paprikáš s cestovinou
Potrebujeme:
- 300 g šampiňónov
- 250ml rastlinné mlieko alebo smotanaolej
- 1 biela cibuľa
- 1 PL mletá červená paprika
- soľ
- čierne mleté korenie
- 200 ml vývar (zeleninová bujónka - 1 PL + 0,5l vody)
- petržlenová vňať (na ozdobu)
- škrob
Ako na to?
Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu na 5 minút. Potom pridáme červenú papriku a za stáleho miešania postupne pridávame na štvrťky nakrájané šampiňóny. Orestujeme 2 minúty a zalejeme vývarom zo zeleninovej bujónky, ktorý pripravíte veľmi jednoducho. Osolíme, okoreníme a dusíme 5 - 10 minút. Potom zmiešame mlieko alebo smotanu so škrobom a nalejeme k zmesi. Necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme, posypeme vňaťou a podávame s cestovinou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galéria

