Hubový Kuba
Potrebujeme:
(2 porcie)
- 100g krup
- 30g sušených húb
- 1 PL hubové bujónky
- 1 PL oleja
- 1 PL sušenej majoránky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 6ks čerstvých šampiňónov
- čerstvá petržlenová vňať
Ako na to?
Cez noc si necháme namočené sušené lesné huby. Krúpy uvaríme do mäkka v osolenej vode. Namočené huby varíme v hrnci aspoň 10 minút. Na panvici na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme rozotrený cesnak, nakrájané šampiňóny, uvarené krúpy, orestujeme a na záver zmes dochutím majoránkou a hubovou bujónkou, prípadne podľa chuti ešte dosolíme. K takto orestovanej a dochutenej zmesi pridáme varené lesné huby aj s vodou. Zmes môžeme ihneď servírovať, alebo môžeme nechať ešte zapiecť cca 10 min/180 °C. Hubového Kubu podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou na zvýraznenie chuti.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková