Hlívová omáčka

    • 2 pl repkového oleja
    • 1 cibuľa
    • ½ čl. mletej rasce
    • 500 g čerstvej hlivy ustricovej
    • 2 pl hubové bujónky
    • 200 ml vody
    • 100 ml rastlinnej smotany
    • 1 čl. kukuričného škrobu
    • citrónová šťava z ½ citróna
    • ½ čl soli
    • 200 g cestovín

    Na servírovanie odporúčame: tofu a konopné semienka

    Postup

    Na oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď začne zlatú pridáme hlivu a vyprážame než zmenší svoj objem. Pridáme mletú rascu, hubovú bujónku a zalejeme vodou. Povaríme 10 minút.

    Potom vlejeme rastlinnú smotanu a pokiaľ máte radšej omáčky hustejšie môžete v malom množstve vody rozmiešať 1 čl. kukuričného škrobu, ktorá nám omáčku pekne zahustí.

    Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou podľa chuti. Premiešame s cestovinami. Môžeme servírovať s opečeným tofu a konopnými semienkami.

    Recepty by MaruškaVeg