Hlívová omáčka

- 2 pl repkového oleja
- 1 cibuľa
- ½ čl. mletej rasce
- 500 g čerstvej hlivy ustricovej
- 2 pl hubové bujónky
- 200 ml vody
- 100 ml rastlinnej smotany
- 1 čl. kukuričného škrobu
- citrónová šťava z ½ citróna
- ½ čl soli
- 200 g cestovín
Na servírovanie odporúčame: tofu a konopné semienka
Postup
Na oleji opečieme na kocky nakrájanú cibuľu. Keď začne zlatú pridáme hlivu a vyprážame než zmenší svoj objem. Pridáme mletú rascu, hubovú bujónku a zalejeme vodou. Povaríme 10 minút.
Potom vlejeme rastlinnú smotanu a pokiaľ máte radšej omáčky hustejšie môžete v malom množstve vody rozmiešať 1 čl. kukuričného škrobu, ktorá nám omáčku pekne zahustí.
Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a soľou podľa chuti. Premiešame s cestovinami. Môžeme servírovať s opečeným tofu a konopnými semienkami.
Recepty by MaruškaVeg