Potrebujeme:

  • 1 ks baklažánu
  • 2 – 4 PL zeleninovej bujónky
  • ½ čl chilli
  • 1 čl mleté čierne korenie
  • 1 čl soľ
  • 1 – 2 čl grilovacie korenie
  • 3 strúčiky pretlačeného cesnaku
  • 1 čl cibuľový a cesnakový prášok (môžete vynechať)
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 4 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • olivový olej (podľa potreby)
  • 150 g rastlinného feta syru

Ako na to?

Baklažán očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Poukladáme na väčší tanier, osolíme z oboch strán a necháme pár minút odstáť. Zatiaľ si pripravíme marinádu. Vo väčšej miske zmiešame bujónku, olivový olej, koreniny, cesnak, citrónovú šťavu a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Z baklažánu poutierame kvapky utierkou a kolieska pridáme do misky s marinádou tak, aby boli všetky obalené. Necháme postáť 20 minút. Potom poukladáme marinovaný baklažán na grilovaciu tácku. Na každé koliesko pridáme kúsok rastlinnej fety a opekáme na grile cca 7 minút. Podávame s čerstvým pečivom a bylinkami.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes