Potrebujeme:

  • 200 g šampiňónov
  • 100 g baby špenátu
  • 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 150 ml zeleninového vývaru (hubová bujónka)
  • 50 – 100 ml rastlinnej smotany
  • olivový olej
  • štipka chilli
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • Gnocchi (balenie)
  • Rastlinný syr (na podávanie)

Ako na to?

Do väčšieho hrnca si dáme variť gnocchi podľa návodu na obale. Pripravíme si omáčku. Vo väčšej panvici si na miernom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ešte 2 minúty. Následne pridáme nakrájané šampiňóny a restujeme pár minút, pokým sa nezredukujú. Pridáme vývar z bujónky, rastlinnú smotanu, osolíme, okoreníme a dusíme 5 minút. Na záver pridáme lahôdkové droždie, baby špenát a varíme ešte pár minút. Dochutíme podľa potreby. Podávame s čerstvými bylinkami, posypané rastlinným syrom.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes