Na fašírky potrebujeme:

  • 1 menšia cuketa ( bez vody)
  • 100 - 150g fazule alebo cíceru
  • 1/2 šálky múky (podľa potreby)
  • tymián
  • 2 čl mletej červenej papriky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 PL Zeleninovej Bujonky
  • 1 ľanové “vajce” (2 PL ľanových semienok + 60 ml vody)
  • rastlinný nastrúhaný syr (podľa potreby a chuti)
  • 1/2 bielej cibule (nahrubo nakrájaná)
  • petržlenová vňať
  • strúhanka (na obalenie)
  • olej

 

Ako na to?

Namočíme si strukovinu (najlepšie na celú noc), scedíme, prepláchneme a dáme uvariť domäkka. Zatiaľ si nakrájame si cibuľľu, cesnak, nastrúhame cuketu a syr. Keď je fazuľa uvarená, všetky ingrediencie okrem cukety a syra pridáme do mixéra a mixujeme, kým sa zmes dôkladne nespojí. Do zmesi potom vmiešame cuketu a syr. Následne pomocou lyžice tvarujeme guličky a potom menšie fašírky, následne fašírky obalime v strúhanke. Fašírky pečieme z oboch strán do zlatista. Hotové fašírky podávame s omáčkou, varenými zemiakmi a bylinkami.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes