Fašírky s tekvicovou omáčkou a varenými zemiakmi
Na fašírky potrebujeme:
- 1 menšia cuketa ( bez vody)
- 100 - 150g fazule alebo cíceru
- 1/2 šálky múky (podľa potreby)
- tymián
- 2 čl mletej červenej papriky
- soľ
- čierne mleté korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 PL Zeleninovej Bujonky
- 1 ľanové “vajce” (2 PL ľanových semienok + 60 ml vody)
- rastlinný nastrúhaný syr (podľa potreby a chuti)
- 1/2 bielej cibule (nahrubo nakrájaná)
- petržlenová vňať
- strúhanka (na obalenie)
- olej
Ako na to?
Namočíme si strukovinu (najlepšie na celú noc), scedíme, prepláchneme a dáme uvariť domäkka. Zatiaľ si nakrájame si cibuľľu, cesnak, nastrúhame cuketu a syr. Keď je fazuľa uvarená, všetky ingrediencie okrem cukety a syra pridáme do mixéra a mixujeme, kým sa zmes dôkladne nespojí. Do zmesi potom vmiešame cuketu a syr. Následne pomocou lyžice tvarujeme guličky a potom menšie fašírky, následne fašírky obalime v strúhanke. Fašírky pečieme z oboch strán do zlatista. Hotové fašírky podávame s omáčkou, varenými zemiakmi a bylinkami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes