Rizoto tekvicové
Potrebujeme:
(2 porcie)
- 250g tekvicového pyré
- 100g ryže (Arborio, Carnaroli)
- 1PL olivového oleja
- 1ČL kurkumy
- štipka soli
- 1 cibuľa
- trocha oregana
- trocha čili
- 0,5l vývaru (1 PL Bujonky Cesnak/tekvica rozmiešaná v 0,5 vody)
- 100g riccoty
Ako na to?
Na panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme ryžu a restujeme, kým ryža nezosklovatí. Postupne pridáme tekvicové pyré, kurkumu, soľ, korenie, chilli, oregano a 5 minút restujeme. Potom pridáme 100ml vývaru pripraveného z parmezánovo-tekvicovej bujonky, miešame a necháme vývar vstrebať. Až je vývar vstrebaný prilejeme ďalších 100ml vývaru a takto postupujeme za stáleho miešania, kým sa ryža neuvarí (prípadne môžeme použiť aj trochu vody). Nakoniec do rizota pridáme riccotu pre krémovejšiu konzistenciu a podávame s nastrúhaným parmezánom a pečenou tekvicou, ktorú pred pečením naložíme do zmesi olivového oleja, balzamika, chilli, soli, korenia a tymiánu.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková