Potrebujeme:

(2 porcie)

  • 250g tekvicového pyré
  • 100g ryže (Arborio, Carnaroli)
  • 1PL olivového oleja
  • 1ČL kurkumy
  • štipka soli
  • 1 cibuľa
  • trocha oregana
  • trocha čili
  • 0,5l vývaru (1 PL Bujonky Cesnak/tekvica rozmiešaná v 0,5 vody)
  • 100g riccoty

Ako na to?

Na panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú najemno, pridáme ryžu a restujeme, kým ryža nezosklovatí. Postupne pridáme tekvicové pyré, kurkumu, soľ, korenie, chilli, oregano a 5 minút restujeme. Potom pridáme 100ml vývaru pripraveného z parmezánovo-tekvicovej bujonky, miešame a necháme vývar vstrebať. Až je vývar vstrebaný prilejeme ďalších 100ml vývaru a takto postupujeme za stáleho miešania, kým sa ryža neuvarí (prípadne môžeme použiť aj trochu vody). Nakoniec do rizota pridáme riccotu pre krémovejšiu konzistenciu a podávame s nastrúhaným parmezánom a pečenou tekvicou, ktorú pred pečením naložíme do zmesi olivového oleja, balzamika, chilli, soli, korenia a tymiánu.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková