Potrebujeme

  • 2 stredné zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1l vody
  • 3-4 PL Bujonky Cesnak-tekvica
  • hrsť červené šošovice
  • maslo/olej

Ako na to?

Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masle/oleji. Akonáhle je cibuľka ľahko opražená, pridajte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a opäť chvíľku opražte. Potom vlejte vodu, pridajte bujónku, na kocky nakrájané zemiaky, všetko priveďte do varu a varte 10 min. Po uplynutí tejto doby pridajte do polievky červenú šošovku a varte ešte 5 min. TIP: zeleninu môžete meniť podľa Vašej chute a podľa toho čo práve máte po ruke. Pridaním čerstvej nasekanej petržlenovej vňate dotiahnete polievku k dokonalosti.