Tekvicová polievka so zeleninou a červenou šošovicou
Potrebujeme
- 2 stredné zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1l vody
- 3-4 PL Bujonky Cesnak-tekvica
- hrsť červené šošovice
- maslo/olej
Ako na to?
Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masle/oleji. Akonáhle je cibuľka ľahko opražená, pridajte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a opäť chvíľku opražte. Potom vlejte vodu, pridajte bujónku, na kocky nakrájané zemiaky, všetko priveďte do varu a varte 10 min. Po uplynutí tejto doby pridajte do polievky červenú šošovku a varte ešte 5 min. TIP: zeleninu môžete meniť podľa Vašej chute a podľa toho čo práve máte po ruke. Pridaním čerstvej nasekanej petržlenovej vňate dotiahnete polievku k dokonalosti.
Galéria

