Cuketové krúpoto

  • 2 pl repkového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čl sladké paprika
  • 1 článok majoránky
  • 2 menšie cukety - nastrúhať
  • 200 g (1 hr) špaldových krúp
  • 500 ml (2 hr) vody
  • 2 pl zeleninové bujónky
  • hrsť slnečnicových semienok
  • soľ

Na servírovanie: tempeh a slnečnicové semienka

Postup

Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak, keď začnú zlátnuť pridáme sladkú papriku a majoránku. Potom pridáme nahrubo nastrúhané cukety a chvíľu opekáme, kým pustí časť vody.

Do hrnca pridáme špaldové krúpy, vodu a zeleninovú bujónku. Varíme 30 minút pod pokrievkou na mierny plameň, občas premiešame.

Nakoniec vmiešame slnečnicové semienka a môžeme osoliť podľa vlastnej chuti.

Na servírovanie je skvelý opečený tempeh a slnečnicové semienka.

Recepty by MaruškaVeg