Potrebujeme:

Zelenina:

  • 1 ks cukety (prípadne baklažánu)
  • 2 – 3 ks paradajok
  • 2 ks kukurice

 

Marináda:

  • 4 PL bujónky s medvedím cesnakom
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL balzamikového octu
  • 3 PL dijonskej horčice
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 čl tymiánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • croissanty (môžete použiť aj iné pečivo, napríklad bagety)
  • vegan majonéza (na servírovanie)
  • šalát (podľa potreby, na servírovanie)
  • za hrsť baby špenátu (podľa potreby, na servírovanie)

Ako na to?

Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie pásy, paradajky a kukuricu na hrubšie kolieska. Pripravíme marinádu. Vo väčšej miske zmiešame bujónku, olivový olej, horčicu, ocot, javorový sirup, koreniny, cesnak. Marinádu dôkladne premiešame. Do marinády vložíme cuketu, kukuricu a paradajky. Necháme postáť v marináde cca 20 minút. Potom zeleninu poukladáme na grilovaciu tácku a opekáme na grile. Croissanty rozrežeme, pridáme šalát, baby špenát a grilovanú zeleninu, kukuricu môžeme podávať bokom, nemusí byť v pečive. Croissant si môžete potrieť aj vegan majonézou.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes