Croissant plnený grilovanou zeleninou
Potrebujeme:
Zelenina:
- 1 ks cukety (prípadne baklažánu)
- 2 – 3 ks paradajok
- 2 ks kukurice
Marináda:
- 4 PL bujónky s medvedím cesnakom
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL balzamikového octu
- 3 PL dijonskej horčice
- 2 PL javorového sirupu
- 1 čl tymiánu
- 1 strúčik cesnaku
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- croissanty (môžete použiť aj iné pečivo, napríklad bagety)
- vegan majonéza (na servírovanie)
- šalát (podľa potreby, na servírovanie)
- za hrsť baby špenátu (podľa potreby, na servírovanie)
Ako na to?
Zeleninu očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie pásy, paradajky a kukuricu na hrubšie kolieska. Pripravíme marinádu. Vo väčšej miske zmiešame bujónku, olivový olej, horčicu, ocot, javorový sirup, koreniny, cesnak. Marinádu dôkladne premiešame. Do marinády vložíme cuketu, kukuricu a paradajky. Necháme postáť v marináde cca 20 minút. Potom zeleninu poukladáme na grilovaciu tácku a opekáme na grile. Croissanty rozrežeme, pridáme šalát, baby špenát a grilovanú zeleninu, kukuricu môžeme podávať bokom, nemusí byť v pečive. Croissant si môžete potrieť aj vegan majonézou.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes
Galéria

