Chili con carne
Potrebujeme:
4 porcie
- 500g mleté mäso (hovädzie/bravčové)
- 1ks cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ČL chilli korenie
- 1 ČL korenia sladká paprika
- 1 ČL drvenej rasce
- 2 ČL majoránky
- 200 ml hovädzieho vývaru z 1 PL hovädzi Bujónky
- 1 menší paradajkový pretlak
- 1 konzerva sterilizovaných paradajok
- 1 konzerva chilli fazule
- 2 kocky horkej čokolády
- 1 štipka soli
- 1 štipka korenia
- 2 PL oleja
Ako na to?
Vo väčšom hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme chilli, papriku a rímsku rascu a korenie krátko orestujeme kým sa nerozvonia. Potom pridáme mleté mäso a sprudka všetko opečieme. Vareškou mäso rozdelíme tak, aby sme nemali zlepené hrudky mäsa. Akonáhle je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme pretlak, konzervu paradajky a fazule a zalejeme pripraveným vývarom z hovädzej bujónky. Zmes premiešame, prípadne osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme za občasného miešania asi 15 minút. Na záver pridáme kocky čokolády a sušenú majoránku rozomletú v prstoch.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková