Potrebujeme:

4 porcie

  • 500g mleté ​​mäso (hovädzie/bravčové)
  • 1ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL chilli korenie
  • 1 ČL korenia sladká paprika
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 2 ČL majoránky
  • 200 ml hovädzieho vývaru z 1 PL hovädzi Bujónky
  • 1 menší paradajkový pretlak
  • 1 konzerva sterilizovaných paradajok
  • 1 konzerva chilli fazule
  • 2 kocky horkej čokolády
  • 1 štipka soli
  • 1 štipka korenia
  • 2 PL oleja

Ako na to?

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme chilli, papriku a rímsku rascu a korenie krátko orestujeme kým sa nerozvonia. Potom pridáme mleté ​​mäso a sprudka všetko opečieme. Vareškou mäso rozdelíme tak, aby sme nemali zlepené hrudky mäsa. Akonáhle je mäso orestované zo všetkých strán, pridáme pretlak, konzervu paradajky a fazule a zalejeme pripraveným vývarom z hovädzej bujónky. Zmes premiešame, prípadne osolíme a okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme za občasného miešania asi 15 minút. Na záver pridáme kocky čokolády a sušenú majoránku rozomletú v prstoch.

© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková