Zemiaková placka
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov - typ B
- 4 vajcia
- 100 g hladkej múky
- 100 ml mlieka
- 4 strúčikov cesnaku
- 1 a pol lyžice Bujónky medvedí cesnak
- 1 lyžica sušenej majoránky
- olej na vyprážanie
Ako na to?
2/3 zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, zvyšok nastrúhame najemno. Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú vodu a pridáme k nim vajcia, prelisovaný cesnak, bujón, majorán, hladkú múku a mlieko. Zmes premiešame. Na panvici s rozohriatym olejom vyprážame zemiakové placky do zlatista z oboch strán.
© Autorom receptu je: Viktorie Hrazdílková
Galéria
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/a/8/a854e55be091c24f7be2fd91b60b7626-img-9199.jpg)
![](https://bujonka.s21.cdn-upgates.com/_cache/b/f/bf4f4334159fa0f74d02dbafc8bbae1a-img-9193.jpg)