Baklažán so zeleninovou omáčkou
Potrebujeme:
- 2 ks baklažán
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 čl nastrúhaného zázvoru
- štipka soli
- olivový olej (podľa potreby)
- 1 PL kukuričný škrob
- 100 ml zeleninového vývaru (zeleninová bujónka)
- 1 PL omáčka sójová
- 1 PL javorový sirup
- čierne mleté korenie
- 1 balenie údeného tofu
- 1 PL citrónová šťava
Ako na to?
Pripravíme si zeleninový vývar z bujónky. Do cca 0,5 l vriacej vody dáme 1 PL bujónky a necháme prevrieť. Baklažán umyjeme, nakrájame. Jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom z každej strany. Baklažán opečieme na rošte/panvici do mäkka. K baklažánu môžeme pridať aj ochutené údené tofu a taktiež opečieme.
Pokým sa baklažán a tofu upečú, pripravíme omáčku. V menšom hrnci na rýchlo orestujeme pretlačený cesnak a zázvor. Pridáme čierne korenie a orestujeme cca minútu. Potom nalejeme zeleninový vývar, sójovú omáčku, javorový sirup, pridáme citrónovú šťavu. Varíme cca 2 minúty, nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, necháme prevrieť a odstavíme.
Podávame ako rýchly snack pre návštevu aj s opečenými bagetkami, čerstvou zeleninou alebo bylinkami.
© Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes