Potrebujeme:

  • 2 ks baklažán
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 čl nastrúhaného zázvoru
  • štipka soli
  • olivový olej (podľa potreby)
  • 1 PL kukuričný škrob
  • 100 ml zeleninového vývaru (zeleninová bujónka)
  • 1 PL omáčka sójová
  • 1 PL javorový sirup 
  • čierne mleté korenie
  • 1 balenie údeného tofu
  • 1 PL citrónová šťava

Ako na to?

Pripravíme si zeleninový vývar z bujónky. Do cca 0,5 l vriacej vody dáme 1 PL bujónky a necháme prevrieť. Baklažán umyjeme, nakrájame. Jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom z každej strany. Baklažán opečieme na rošte/panvici do mäkka. K baklažánu môžeme pridať aj ochutené údené tofu a taktiež opečieme.

 

Pokým sa baklažán a tofu upečú, pripravíme omáčku. V menšom hrnci na rýchlo orestujeme pretlačený cesnak a zázvor. Pridáme čierne korenie a orestujeme cca minútu. Potom nalejeme zeleninový vývar, sójovú omáčku, javorový sirup, pridáme citrónovú šťavu. Varíme cca 2 minúty, nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, necháme prevrieť a odstavíme.

Podávame ako rýchly snack pre návštevu aj s opečenými bagetkami, čerstvou zeleninou alebo bylinkami.

 © Autorem receptu je: Ivka_veggierecipes